Accipiter nisus, Sparrowhawk, οδηγός αναγνώρισης

Phylum: Chordata - Class: Aves - Παραγγελία: Accipitriformes - Family: Accipitridae

Αναγνώριση - Διανομή - Κύκλος ζωής - Τρόφιμα - Αρπακτικά - Πηγές αναφοράς

Accipiter nisus, Sparrowhawk με λεία

Το Sparrowhawk, κάτοικος της Βρετανίας, είναι ένα μικρό, γρήγορο μέλος της οικογένειας γερακιών.

Ταυτοποίηση

Το αρσενικό, με μήκος συνήθως 30 εκατοστά, είναι περίπου 7 εκατοστά μικρότερο από το θηλυκό και έχει γκρι πλάτη και άνω φτέρωμα φτερού (το θηλυκό είναι πιο καφέ-γκρι). Υπάρχει συνήθως σχεδόν εντελώς λευκό σημείο στο πίσω μέρος του λαιμού. Το τυπικό άνοιγμα φτερών ενός άνδρα είναι 60 έως 65 εκατοστά, ενώ το μεγαλύτερο θηλυκό έχει ένα άνοιγμα φτερών κάπου μεταξύ 70 και 80 εκατοστών.

Από πολλές απόψεις, το Sparrowhawk είναι παρόμοιο με ένα Kestrel αλλά κάπως μικρότερο. Ωστόσο, οι Kestrels αιωρούνται και οι Sparrowhawks δεν το κάνουν, οπότε αν τους δείτε να κυνηγούν φαγητό θα ξέρετε αμέσως ποιο είναι. Η κλήση ενός Sparrowhawk είναι ένα διακριτικό «ke-ke-ke-ke».

Accipiter nisus, Sparrowhawk, με νέους

Διανομή

Αυτά τα αρπακτικά πτηνά κατοικούν στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας και κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Αν και δεν το βλέπουμε πολύ συχνά, αν και καθόλου από τους περισσότερους από εμάς, τα Sparrowhawks είναι αρκετά κοινά πουλιά δασικής και ανοιχτής χώρας.

Κύκλος ζωής

Τα Sparrowhawks φωλιάζουν σε δέντρα ή μερικές φορές σε βράχια Συνήθως, πέντε λευκά αυγά, σκασμένα με κόκκινο-καφέ, τοποθετούνται σε μια επίπεδη φωλιά από κλαδιά.

Φαγητό

Το Sparrowhawk θηρεύει μικρά πουλιά κάνοντας περιθώριο στις κορυφές των φυτών και ξαφνικά πέφτει πάνω σε ένα θύμα. Μόλις εντοπίσουν ένα πιθανό θύμα είναι πολύ αποφασισμένοι, μερικές φορές συντρίβονται από ακανθώδεις φράκτες και υποφέρουν από θανάσιμη ζημιά στον εαυτό τους. Τα μικρά θηλαστικά εμφανίζονται επίσης περιστασιακά στη διατροφή των Sparrowhawks και, στη συνέχεια, η στρατηγική τους είναι να ξεφλουδίζουν πολύ χαμηλά σε λιβάδια με μικρή περικοπή έως ότου εντοπίσουν βολό, ποντίκι ή σπρέι. στροβιλίζονται απότομα και βουτούν στο λατομείο τους. (Το κοινό όνομα αυτού του αρπακτικού πουλιού είναι μια ένδειξη για τα είδη των πουλιών που τείνουν να λυμαίνονται και πιστεύεται ότι συνέβαλαν σημαντικά στη μείωση των Tree Sparrows, ιδίως τα τελευταία χρόνια · ωστόσο, Sparrowhawks είναι σχεδόν σίγουρα μόνο μία από τις πολλές αιτίες του προβλήματος.)

Οι ιδιοκτήτες των περιστεριών αγώνων θεωρούν για πολλά χρόνια το Sparrowhawk μια σοβαρή απειλή. Ωστόσο, τα ερευνητικά στοιχεία δεν υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς ότι ένας σημαντικός αριθμός περιστεριών λαμβάνονται από αυτά τα μικρά γεράκια. Τα πουλερικά του εδάφους, ιδιαίτερα, έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία να ξεφύγουν όταν ένα Sparrowhawk σαρώνει πάνω τους. Έχουμε δει ακόμη και τα τραγούδια που κατασχέθηκαν από ένα Sparrowhawk ενώ έτρωγαν σπόρους που τους έχουμε βάλει, δίνοντας ένα εντελώς νέο νόημα στον όρο πίνακα πτηνών!

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο του κεφαλιού ενός Sparrowhawk

Οι Sparrowhawks καταναλώνουν το θήραμά τους είτε στο έδαφος είτε σε ένα φράχτη ή σε άλλη σταθερή χαμηλή πλατφόρμα. Στέκονται στο θύμα, απλώνοντας τα φτερά και την ουρά τους Το αν πρόκειται να κερδίσετε επιπλέον σταθερότητα καθώς τραβούν κομμάτια από το σφάγιο ή για να αποτρέψουν άλλα αρπακτικά πουλιά να δουν ότι έχουν επιτύχει μια δολοφονία δεν είναι σαφές.

Διατήρηση

Παρόλο που όλα τα άλλα αρπακτικά πτηνά προστατεύονται από τη νομοθεσία στη Βρετανία από το 1954, το σπουργίτι δεν έλαβε νομική προστασία μέχρι το 1961. Αυτό και όλα τα άλλα αρπακτικά πτηνά προστατεύονται πλήρως βάσει του νόμου περί άγριας ζωής και επαρχίας 1981, βάσει του οποίου είναι αδίκημα να σκοτώσει, να τραυματίσει ή να πάρει ενήλικα πουλιά ή τα αυγά τους ή να καταστρέψει το anest που χρησιμοποιείται.

Αρπακτικά

Η φυσική διάρκεια ζωής ενός Sparrowhawk είναι πέντε έως επτά χρόνια. Ωστόσο, λίγοι ζουν περισσότερο από τρία ή τέσσερα χρόνια. Ο κύριος λόγος για τον θάνατό τους δεν είναι η αρπαγή από μεγαλύτερα πουλιά αλλά η πείνα λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας τροφής ή, πολύ συχνά στο πρόσφατο παρελθόν, παρατεταμένων σκληρών χειμερινών παγετών.

Ευχαριστίες

Αυτή η σελίδα περιλαμβάνει εικόνες ευγενικές συνεισφορές των David Adamson και Melvin Gray


Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες. Εάν ναι, είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε επίσης τα βιβλία μας για την άγρια ​​φύση και τα αγριολούλουδα του Αλγκάρβε. Αγοράστε τα εδώ εδώ ...