Sylvia undata, Dartford Warbler, οδηγός αναγνώρισης

Phylum: Chordata - Class: Aves - Παραγγελία: Passeriformes - Family: Sylviidae

Αναγνώριση - Διανομή - Κύκλος ζωής - Τρόφιμα - Αρπακτικά - Πηγές αναφοράς

Sylvia undata, Dartford Warbler

Ονομάστηκε από τον Dartford Heath, στο Κεντ, όπου καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία ως πουλί αναπαραγωγής το 1773, το Dartford Warbler συνδέεται με ξηρό έδαφος.

Ταυτοποίηση

Το Dartford Warblers έχει μήκος 13 εκατοστά με άνοιγμα φτερών περίπου 16 εκατοστά. Το αρσενικό και το θηλυκό αυτού του είδους είναι κάπως παρόμοια στην εμφάνιση, αλλά φαίνονται μαζί μπορούν εύκολα να διακριθούν. Τα αρσενικά έχουν άνω γκρι σχιστόλιθο, κόκκινα στήθη κερασιάς με λευκά και κόκκινα κρασιά. Τα θηλυκά έχουν πιο ανοιχτά τμήματα, ειδικά στο λαιμό, και έχουν πιο καφέ γκρι άνω τμήματα. Τα μάτια του Dartford Warblers έχουν διακριτικούς κόκκινους εξωτερικούς δακτυλίους.

Σκαρφαλωμένο συχνά στην κορυφή ενός θάμνου Gorse, ο αρσενικός Dartford Warbler κρατά τη μακριά καστανά ουρά του σε μια γοητευτική γωνία όταν τραγουδά, αλλά το πριγκίπισμά του είναι ακανόνιστο και γρατσουνιές και όχι συντονισμένο.

Dartford Warbler, Πορτογαλία

Διανομή

Στη Βρετανία, το Dartford Warbler καταγράφεται πιο συχνά στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας, αλλά εμφανίζεται επίσης κατά μήκος των περισσότερων ακτών της νότιας Αγγλίας και γύρω από τις εκβολές του Severn και την παράκτια λωρίδα της νότιας Ουαλίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου Gower και Pembrokeshire.

Στην ηπειρωτική Ευρώπη, το Dartford Warblers βρίσκεται στις περισσότερες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Αυτό το είδος καταγράφεται επίσης στη βορειοδυτική Αφρική.

Φαγητό

Αυτά τα όμορφα μικρά πουλιά τρέφονται με έντομα και κατοικούν στη Βρετανία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε σκληρούς χειμώνες, ειδικά όταν το έδαφος καλύπτεται από χιόνι για εβδομάδες κάθε φορά και δεν μπορούν να εμφανιστούν μύγες και άλλα έντομα.

Κύκλος ζωής

Ο Dartford Warblers κάνει τις φωλιές τους κοντά στο έδαφος ανάμεσα σε πυκνό άσχημο ή περιστασιακά ερείκη. Οι φωλιές σε σχήμα κυπέλλου αποτελούνται κυρίως από χόρτα και είναι επενδεδυμένες με μικρές ρίζες και φτερά. Ένας θόλος από τρία έως πέντε αυγά επωάζεται, κυρίως από το θηλυκό πουλί, για περίπου δύο εβδομάδες. Δύο ή και τρεις συμπλέκτες παράγονται από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο πληθυσμός της Βρετανίας Dartford Warbler συνετρίβη σε περίπου δέκα ζευγάρια αναπαραγωγής, αλλά έκτοτε οι αριθμοί ανακάμπτουν σταδιακά. Ωστόσο, αυτό το πουλί εξακολουθεί να θεωρείται είδος Amber List όσον αφορά την κατάσταση διατήρησής του.

Αρπακτικά

Ο Gorse, ο αγαπημένος βιότοπος φωλιάς και ανάπαυσης του Dartford Warblers, είναι ένας πολύ ακανθώδης θάμνος και παρέχει πρόσθετη προστασία από τους αρπακτικούς, και είναι επίσης ελκυστικός για τις αράχνες, που συμβάλλουν στη διατροφή του Dartford Warblers

Πηγές αναφοράς

BirdLife International (2012). «Sylvia undata». Κόκκινη λίστα απειλούμενων ειδών του IUCN. Έκδοση 2013.2. Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ευχαριστίες

Αυτή η σελίδα περιλαμβάνει εικόνες που συνεισφέρουν ευγενικά οι Will Bown και Ray Tipper.


Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες. Εάν ναι, είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε επίσης τα βιβλία μας για την άγρια ​​φύση και τα αγριολούλουδα του Αλγκάρβε. Αγοράστε τα εδώ εδώ ...