Corvus corax, Raven, οδηγός αναγνώρισης

Phylum: Chordata - Class: Aves - Παραγγελία: Passeriformes - Family: Corvidae

Αναγνώριση - Διανομή - Κύκλος ζωής - Τρόφιμα - Αρπακτικά - Πηγές αναφοράς

Corvus corax, Ravens με νέους

Ταυτοποίηση

Σπάνια παρατηρούνται σε μεγάλα κοπάδια, όπως για παράδειγμα είναι οι πολύ κοινωνικοί Rooks, Ravens συναντώνται συχνότερα σε ζευγάρια. Με μήκος αμαξώματος περίπου 65 εκατοστά και τυπικό άνοιγμα φτερών 140 εκατοστών, τα κοράκια είναι εντελώς μαύρα και έχουν βαριά ράμφη και μεγάλες, σφήνες ουρές. Η τοποθεσία φωλιάς με βράχια που επέλεξαν αυτά τα κοράκια, τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας κοράκων, είναι χαρακτηριστική του είδους.

Κοράκια στη μυθολογία

Υπάρχουν πολλές ιστορικές και μυθολογικές αναφορές στο Κοράκι, σχεδόν όλες με σκοτεινές υποδηλώσεις. Λέγεται ότι αν οι Ραβίνοι εγκαταλείψουν τον Πύργο του Λονδίνου τότε το Στέμμα της μοναρχίας, ή ίσως το κράτος) θα πέσει. Στο αφηγηματικό ποίημα του Edgar Alan Poe, το The Raven, ένα από αυτά τα πουλιά, που παραδοσιακά σχετίζεται με την απώλεια και την κακή τύχη, μιλά με έναν νεαρό άνδρα που θρηνεί την απώλεια του αγαπημένου του Lenore. Μεταξύ των πολλών ψυχρικών γραμμών είναι αυτές: " Πες σε αυτήν την ψυχή με θλίψη φορτωμένη αν, μέσα στο μακρινό Αϊντέν, θα συγκρατήσει μια αγιασμένη κοπέλα που οι άγγελοι ονομάζουν Λένορ ...." Μια προφητεία επαναλαμβάνεται πολλές φορές σε όλο το ποίημα.

Corvus corax, Raven

Διανομή

Αυτό το εντυπωσιακό πουλί είναι ορατό σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Το Raven είναι αρκετά συνηθισμένο πουλί σε όλη την Βρετανία. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις είναι στη Δύση και το Βορρά και είναι ιδιαίτερα άφθονες στη Δυτική Ουαλία όπου, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται κυρίως είτε μοναχικά είτε σε ζεύγη, μερικές φορές βλέπουμε έως και 15 από αυτούς να περιστρέφονται από πάνω. Οι λαχταριστοί κροίδες τους αντηχούν πάνω-κάτω στις κοιλάδες. Τα κοράκια μπορούν επίσης να παράγουν πολλούς άλλους ήχους, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένου ενός θορύβου που αναδύεται όπως αυτός του φελλού που αφαιρείται από ένα μπουκάλι. Σε αιχμαλωσία έχουν αναφερθεί ότι μιμούνται την ανθρώπινη φωνή.

Φαγητό

Αν και τα καράνια και τα μικρά θηλαστικά είναι η βασική διατροφή τους, τα κοράκια θα τρώνε επίσης αυγά, σκουλήκια, ακόμη και φρούτα και δημητριακά.

Αρπακτικά

Λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, το Ravens έχει λίγους φυσικούς θηρευτές. Ωστόσο, ορισμένα αρπακτικά πουλιά προσπαθούν να κλέψουν τα αυγά και τα ενήλικα κοράκια υπερασπίζονται έντονα τις φωλιές τους χρησιμοποιώντας τα αιχμηρά ράμφη και τα νύχια τους.

Κύκλος ζωής

Η φωλιά είναι φτιαγμένη από ραβδιά και επενδεδυμένη με χόρτο και μαλλί προβάτου. Σε δασώδεις κοιλάδες και σε περισσότερες πεδινές περιοχές θα φωλιάσουν επίσης σε μεγάλα δέντρα. Το θηλυκό Raven γεννά τρία έως επτά καφέ-κηλίδες, ανοιχτό γαλαζοπράσινα αυγά, τα οποία επωάζει για έως και τρεις εβδομάδες. Οι νέοι συνήθως χρειάζονται πέντε έως έξι εβδομάδες για να φύγουν, κατά τη διάρκεια του οποίου και οι δύο γονείς τους ταΐζουν. Η οικογένεια μένει συνήθως μαζί έως ότου οι νέοι είναι επτά ή οκτώ μηνών.

Αν και σε προστατευμένα περιβάλλοντα, όπως ο Πύργος του Λονδίνου, το Ravens είναι γνωστό ότι ζει για έως και 40 χρόνια, στην άγρια ​​φύση η τυπική διάρκεια ζωής τους είναι 10 έως 15 χρόνια.

Κατάσταση διατήρησης

Δεν απειλείται.

Πηγές αναφοράς

Clive Viney & Ray Tipper (2η έκδοση, 2016) Algarve Wildlife, η φυσική χρονιά , First Nature

BirdLife International. 2017. «Corvus corax (τροποποιημένη έκδοση της αξιολόγησης του 2016)». Η κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών του IUCN

Ευχαριστίες

Αυτή η σελίδα περιλαμβάνει εικόνες που συνεισφέρουν ευγενικά οι Will Bown και Melvin Gray.


Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες. Εάν ναι, είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε επίσης τα βιβλία μας για την άγρια ​​φύση και τα αγριολούλουδα του Αλγκάρβε. Αγοράστε τα εδώ εδώ ...